Корабът Руен с 8 българи на борда е нападнат край Йемен.

...
Корабът Руен с 8 българи на борда е нападнат край Йемен.
Коментари Харесай

Българският Кораб Руен е взет на абордаж край Йемен

Корабът „ Руен ” с 8 българи на борда е нападнат край Йемен. Плавателният съд за насипни товари, част от състава на „ Параходство Български морски флот ”, е бил под малтийски байрак. Подал е сигнал за бедствие на към 380 морски благи източно от о. Сокотра във водите на Арабско море, съобщи.

Според компанията за морски застраховки „ Амбри ” незнайни лица са се качили на борда. Те евентуално са пристигнали от рибарско корабче под ирански байрак, което е изключилo транспондера си.

Риболовен транспортен съд, плаващ под ирански байрак в региона, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди случая наоколо до мястото, където корабът за насипни товари наподобява е излязъл отвън курса си, заяви " Амбри ".

" Риболовният транспортен съд, плаващ под ирански байрак, преди този момент е бил е бил в офшорната зона на Сомалия ", добави английската компания.

От Български морски флот оповестиха в позиция, че приоритет е гарантирането на сигурността на 18-членния мултинационален екипаж на кораба. „ Работи се в съгласуваност с способените интернационалните органи ”, допълват от компанията.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати известие, в което се споделя, че е получила отчет за сигнал за злополучие от кораб, на който са се качили незнайни лица източно от Босасо, Сомалия. Картата на UKMTO локализира случая покрай йеменския остров Сокотра.

По-рано UKMTO и " Амбри " бяха изпратили къси информации, в които се споделя, че проверяват известия за случай, включващ транспортен съд, плаващ във водите край Йемен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР